AnnonsMiele

Ebba Busch: Varning för röd-grön fastighetsskatt

5 jul 2022

Ebba Busch
Ebba Busch talar i Almedalen

Kristdemokratenas partiledare Ebba Busch talade på tisdagsförmiddagen i Almedalen. Höga energipriser, bristande trygghet i bostadsområdena och hotande fastighetsskatt var några av ämnena hon tog upp.

Bostadspolitiken fick några korta meningar i hennes tal.

– Regeringen pressar kommunerna att bygga hyresrätter medan svenska familjer efterfrågar villor och radhus. Familjerna vill äga sitt boende, säger hon.

Kritiken mot den  socialdemokratiska regeringen är skoningslös.

De höga elpriserna har urholkat hushållens budgetar. Ebba Busch kallar priserna ”Magdalenapriser” och förklarar att en stor del av prishöjnngarna på el beror på avvecklingen av kärnkraften.

– Ett fanatiskt kärnkraftsmotstånd har lett till tvångsstängningen av Ringhals. Regeringens lösning är att exportera billig el från norra Sverige till södra. Men elen behövs i norr där framtidens energiomställning skapas.

Hon varnar också för att en röd-grön regering kommer att återinföra en fastighetsskatt som kommer att öka bördan på hushållen och urholka medelklassens köpkraft.

­

Föregående artikel Tips för en energisnål sommar
Nästa artikel Byggkostnader debatteras i Almedalen

1 Kommentar

  1. Hon har inte förstått att en blandning av upplåtelse- och ägarformer är det som utgör den bästa formen.
    Att lägga skatt på fastigheter är ett sätt att fördela ägandet på ett mer rättvist sätt, vilket krävs för att vi ska ha råd att ha en skola som fungerar den vård vi behöver och kunna ta hand om våra åldre på ett värdigt sätt.
    Men hennes utspel rapas ju upp på olika ställen i media så hon syns, vilket ju är syftet, några verkliga förslag till hållbara förändringar utgör de ju inte.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här