AnnonsElectrolux Professional AB

Här är lägenhetsköpet rena lotteriet

26 jan 2021

Vad får man för en knapp 50-lapp? Knappt någonting. Men en tursam person i Storbritannien, kan bli den lyckliga nya ägaren till en tjusig vindsvåning i Nottingham värderad till 5 miljoner kronor. Lägenheten lottas nämligen ut och lottpriset är just knappa 50 kronor – eller 4 pund.

 

Tanken med lotteriet är att tillräckligt många ska köpa biljetter för att den totala intjänade summan ska uppnå det satta priset på fem miljoner kronor.

– Hittills har försäljningen av lotter gått väldigt bra. Vi sålde 700 stycken inom loppet av två dagar. Vi har noterat att detta blir mer och mer vanligt så vi ville testa, säger en av ägarna till Nottingham Post.

Man kan som högst köpa 40 lotter till ett pris av cirka 240 kronor eller 20 pund. Utöver det grandiosa förstapriset kommer det också att finnas mindre vinster längs vägen, inklusive en dragning med flera vinnare i £ 3000 i kontanter (cirka 34 000 kronor) och chansen att vinna en Playstation 5.

Den lyxiga våningen, med två sovrum, stor pool och eget gym, har också en intressant historia, bland annat bodde Sven-Göran ”Svennis” Eriksson i den under sin sejour som sportchef för den engelska klubben Notts County 2009 till 2010.

För att delta i lotteriet måste lottköparen svara på ett par standardiserade frågor och, tyvärr oturligt nog för oss här i Sverige, också vara brittisk medborgare.

Vad säger svenska mäklare om att lotta ut bostadsrätter här i Sverige?

Robert Grahl, mäklare hos Husman & Hagberg i Sollentuna strax norr om Stockholm;

– Oj, vad svårt. Men jag tror att det nog skulle fungera, folk skulle köpa sådana lotter precis som de köper andra lotter. Men, vad händer om de bara säljer lotter för exempelvis en miljon och bostadsrätten är värderad till två miljoner?

Det har även säljarna i Nottingham tänkt på och de kommer att ge vinnaren en större del av intäkterna istället för huset.

Robert Grahl menar att ett bättre upplägg skulle vara att vinnaren får miljonen och sedan får välja mellan att lägga till en miljon och köpa lägenheten eller helt enkelt behålla vinstsumman.

Anna Grönvall, mäklare hos Fastighetsbyrån i Helsingborg menar att om adressen och läget är rätt så skulle det säkert gå bra att sälja lotter. Emil Borgemo, fastighetsmäklare hos Mäklarhuset i Kalmar är mer skeptisk och kommenterar det hela med att han inte har någon aning om det skulle fungera. Åsikterna går alltså lite isär, så det återstår att se om Lotteri-konceptet även kommer till Sverige.

Överskottet ska hjälpa arbetet mot covid-19

Vem som blir den tursamme vinnaren av Svennis gamla lyxiga lägenhet avgörs vid en dragning den 27 februari. Och för de som inte vinner, kan det ju kännas bra att tio procent av intäkterna går till välgörande ändamål.

Vi donerar 10 procent av nettointäkterna till Samaritans UK, vilket kommer att hjälpa till att finansiera extra telefonlinjestöd i arbetet med COVID-19-pandemin, berättar en av ägarna Dan Walford för Nottingham Post.

Källa: Nottingham Post

Föregående artikel
Nästa artikel Borätt Forum listar: Sveriges största BRF:er 2021

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här