AnnonsMiele

I januari tar marknaden fart igen

23 nov 2023

I januari, när ett nytt år tar sin början, inleds inte bara året med nya löften och ambitioner utan också en pånyttfödelse på bostadsmarknaden. Många ser över sina livssituationer och tar steget att genomföra större förändringar, och en av dessa förändringar kan vara en flytt. Dessutom märks en ökning av skilsmässor efter jul och nyår, tiden då intensivt umgänge ibland kan leda till insikten om nya vägar i livet.
Bostadsmarknaden tar fart efter helgerna. Skilsmässorna ökar efter jul och nyår, tiden då intensivt umgänge ibland kan leda till insikten om nya vägar i livet. Foto: Adobe Stock.

Efter julledigheten sker det en markant förändring på bostadsmarknaden. Vad som varit en relativt lugn period runt nyår tar plötsligt fart, särskilt efter den 5:e januari. Många förbereder sina bostäder för försäljning genom att ordna med fotografering och annat så att allt är redo att läggas ut på Hemnet i början av januari.

Försäljning av lägenheter är en säsongsmässig verksamhet som pågår året runt. Trots väderförhållanden kan lägenheter säljas effektivt. Därför är januari en utmärkt tid att sälja sin lägenhet. Utbudet ökar successivt under månaden, och ju längre in i januari du kommer, desto större blir utbudet och konkurrensen.

Ett klokt tips är att försöka få ut din bostadsannons under den första tredjedelen av januari för att hinna före de flesta andra som planerar att sälja. Tidigt i januari finns det många nya och intresserade köpare på marknaden, vilket ger dig en fördel i den konkurrenspräglade miljön.

Fördelar:

  • Många nya och engagerade köpare på marknaden under första halvan av januari.
  • Relativt lågt utbud i början av månaden.

Nackdelar:

  • Vädermässigt mindre gynnsamt, men för lägenheter är detta mindre betydelsefullt.

Sammantaget är januari en strategisk tidpunkt för att sälja sin lägenhet, medan man navigerar fördelarna och nackdelarna i den säsongsbetonade marknaden.

Källa: Ekonomifokus

Föregående artikel Här stiger bostadspriserna
Nästa artikel Helt digitala stämmor tillåts från årsskiftet

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här