AnnonsMiele

Ingves höjer styrräntan till 0,25 procent

28 apr 2022

Alldeles nyss meddelade Riksbanken i sin Penningpolitiska rapport för april 2022 att man höjer styrräntan till 0,25%. Så sent som i mitten på februari sa Riksbankchef Stefan Ingves att det inte kommer att bli några räntehöjningar förrän 2024.

Spekulationsvågorna har gått höga under de senaste veckorna, ska Riksbanken höja räntan? De allra flesta experter har ansett det vara nödvändigt, några har varit emot och menat att det rent av kan vara skadligt för Sveriges ekonomi, speciellt med tanke på ökade lönekrav från Sveriges fackföreningar.

Vad innebär nu dagens beslut om en höjning av styrräntan för Sveriges knappa 30 000 bostadsrättsföreningar och knappa en miljon hushåll som bor i bostadsrätt? Vi återkommer under dagen med kommentarer och analyser.

Uppdaterat:”Inflationen har stigit till den högsta nivån sedan 1990-talet och kommer att vara hög ännu en tid. För att motverka att den höga inflationen biter sig fast i pris- och lönebildningen har direktionen beslutat att höja reporäntan från noll till 0,25 procent”, skriver Riksbanken i ett pressmeddelande.

Föregående artikel Härlig stämning på Borätt Forums påskmingel
Nästa artikel Förvalta själv eller lägga ut ?

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här