AnnonsElectrolux Professional AB

Klimatkontrakt signerat av Malmö stad och näringslivet

22 dec 2021

Nu har Malmö stad och nyckelaktörer inom näringslivet tagit nästa steg på lokalnivå för att bekämpa det globala klimathotet. Tisdag den 21 december signerades den första delen av Klimatkontrakt Malmö. Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) fanns på plats.

– Igår hade vi 17 företag som skrev under Klimatkontrakt Malmö där staden åtar sig med aktörer från näringslivet, att om de utgår från sin del så ringer de in vad vi kan göra för att nå upp till Malmös väldigt högt ställda klimatmål, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh när Borätt träffar henne i Malmö.

Miljökontraktet ska bli ett sätt för näringslivet, akademin, Malmö stad och dess invånare att samarbeta för att nå målet om ett hållbart Malmö 2030.

– Vi ska ställa om hela vår organisation, men för att ställa om den geografiska ytan och minska utsläppen så behöver alla aktörer som bygger medverka, säger hon.

Malmö är redan långt framme i sitt hållbarhetsarbete och korades nyligen, för fjärde gången, till Sveriges miljöbästa kommun av Tidningen Aktuell Hållbarhet.

Malmö ligger i framkant

Förutom Katrin Stjernfeldt Jammeh närvarade representanter från 17 stora infrastrukturägare, bygg- och anläggnings samt bostads- och energibolag. Gemensam nämnare är att alla har ett pågående aktivt miljö- och klimatarbete och har skrivit under individuella avtal som redovisar deras framtida klimatåtaganden.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, brinner för miljön. Foto: Mazher Mirza

Under premiärsigneringen närvarade bland andra Sysav, MKB, VASYD, Skanska, RISE, Malmö FF, Stena Fastigheter, Rosengårds Fastighet AB och Granitor Properties AB.

Utsläppen ska minska med 70 procent

Klimatkontrakt Malmö kommer att sätta igång samarbeten inom initiativet Klimatomställning Malmö. Målet är att Malmös geografiska utsläpp ska minska med 70 procent tills 2030, och de konsumtionsbaserade utsläppen av växthusgaser ska vara en bra bit på vägen till en hållbar nivå.

Läs mer om Katrin Stjernfeldt Jammeh i nästa nummer av Borätt.

Föregående artikel Trä eller grön betong – vilket är klimatsmartast?
Nästa artikel Unikt koncept – bygg först och sälj sen

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här