AnnonsMiele

”Kom och köp…” specialerbjudande för brf-köpare

27 nov 2023

Bostadsutvecklaren Peab Bostad presenterar ett specialerbjudande för köpare av nya bostadsrätter: Möjligheten att betala kontantinsatsen inom fem år, helt utan avgifter. Detta erbjudande riktar sig till ett begränsat antal nyproducerade bostadsrätter i storstadsområdena.

Michael Mati, sälj- och marknadschef på Peab, förklarar att det initialt omfattar cirka 20 lägenheter i utvalda projekt där de anser att detta erbjudande passar väl.

Peab erbjuder köpare att betala kontantinsatsen inom fem år. Erbjudandet är utformat för personer med stabil ekonomi som för närvarande kanske inte har möjlighet att betala hela kontantinsatsen. Foto: Anette Andersson

Erbjudandet är utformat för personer med stabil ekonomi som för närvarande kanske inte har möjlighet att betala hela kontantinsatsen. Mati betonar att många i dag har en sund ekonomi men har ännu inte lyckats spara ihop hela kontantinsatsen. Genom detta erbjudande kan speciellt förstagångsköpare efterfråga en egen säker och långsiktig bostad medan de successivt sparar till kontantinsatsen.

Praktiskt sett innebär upplägget att köparen tar ett bolån som vanligt men inte behöver betala kontantinsatsen vid köptillfället. Istället kan de göra detta inom fem år utan extra avgifter. Köparen blir ägare till bostadsrätten från första dagen.

Erbjudandet marknadsförs som ”en genväg till ett tryggt och långsiktigt boende”. Peab rekommenderar även ett månatligt sparande till kontantinsatsen för att underlätta för köparna.

Enligt vanliga finansieringsregler kan köparen finansiera upp till 85 procent av bostadens värde genom bolån, medan de återstående 15 procenten måste betalas som kontantinsats. Peabs kampanj syftar till att göra det enklare för dem som behöver längre tid att möta dessa ekonomiska krav.

 

Föregående artikel Ny partner till BF: Brandkontoret
Nästa artikel Inga krav på tvingande energieffektiviseringar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här