AnnonsMiele

Lavinartad ökning av efterfrågan på allt som kan minska elkostnaderna

12 sep 2022

De fortsatt höga elpriserna och osäkerheten inför vintern gör att svenskarna letar efter alla möjliga sätt att minska sina elkostnader. Efterfrågan stiger lavinartat på allt från ved till solceller. Det skriver både Blocket.se och Offerta.se i  pressmeddelanden.

– På Blocket ser man direkt vad som händer i samhället och ekonomin och en sak som höga elpriser påverkar direkt vad folk letar efter på Blocket, säger Ebba Rosencrantz, pressansvarig på Blocket. Den senaste veckan har antalet sökningar på ved ökat med 57 procent och sökningarna på kaminer med 67 procent. Sökningarna efter vedpannor har ökat med 42 procent. Till och med efterfrågan på elverk, dvs. portabla generatorer som drivs med bensin eller diesel, har ökat.

Företaget offerta.se, där man kan jämföra professionella tjänsteföretag, få offert och jämför företag, ser ett starkt fokus på allt som kan minska elberoendet.

Till och med ökat intresse för trädfällning

– Folk försöker göra vad de kan för att energispara i sina hem. Då är det många som undersöker alternativ till solceller och bergvärme, så som luftvärmepump och tilläggsisolering för att klara en vinter med höga elpriser. Under augusti såg vi även ett ökat intresse för trädfällning som kan vara kopplat till fjolårets vedbrist som vi följer noga, säger Anna Bergius, vd på Offerta i  pressmeddelandet.

Bergvärme upp 300 procent

Bland annat har förfrågningarna till offerta.se om kaminer ökat med 350 procent, bergvärme med knappa 300 procent och solceller med hela 11300 procent.

Totalt sett ökar intresset för alla typer av energibesparande renoveringar där solceller legat i topp de senaste månaderna, skriver offerta.se.

Föregående artikel Fastighetsmäklare – ett slitsamt säljjobb utan grundlön
Nästa artikel Högre boränta kan innebära mindre ränteavdrag

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här