AnnonsElectrolux Professional AB

Nordens länder samarbetar för att minska klimatutsläpp

3 mar 2021

I Sverige står byggsektorn för drygt 21 procent av utsläppen. För att minska utsläppen har Nordens länder accelererat arbetet det senaste åren.
– Jag är glad att Sverige och Finland är i framkant, säger bostadsminister Märta Stenevi i ett pressmeddelande.

Målet är att byggandet i de nordiska länderna ska bedömas enligt liknande principer. Den första mars släpptes Sverige och Finlands klimatdatabaser. De erbjuder information om mängden utsläpp och växthusgaser från byggprodukter och processer.

– För att nå det globala klimatmålet i Parisavtalet krävs en betydande samhällsomställning mot låga utsläpp. Jag är glad att Sverige och Finland är i framkant för att påskynda omställningen till ett mer hållbart byggande med minskad miljö- och klimatpåverkan. Tillsammans kan Norden visa på möjligheterna att förena klimatomställningen med välfärd och god konkurrenskraft, säger Sveriges bostadsminister Märta Stenevi i ett pressmeddelande.

– De nordiska bostads- och byggministrarna godkände hösten 2020 en ny handlingsplan för perioden 2021 – 2024, med målet att få en mer klimatvänlig byggsektor i Norden, säger Paula Lehtomäki, generalsekreterare för Nordiska ministerrådet.

Under året påbörjas flera samarbetsprojekt mellan Nordens länder för att utveckla en mer hållbar och konkurrenskraftig bygg- och bostadssektor.

Föregående artikel Förslag till förnyat hyresstöd för lokalhyresvärdar nu klubbat
Nästa artikel

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här