AnnonsStyrelsesupport

Poseidon får kritik för utförsäljning av 400 hyresrätter i Hjällbo

14 sep 2021

Om minst 67 procent av de 400 hushållen nappar på att köpa sin lägenhet så kommer lägenheterna omvandlas till bostadsrätter, under förutsättning att eventuella ombildningar först godkänns av Poseidons och Framtidenkoncernens styrelser. Kritiker menar att utförsäljningen kan gynna kriminella.

Ombildningssatsningen är en del av det uppdrag som Göteborgs kommun har givit Framtidenkoncernen, som omfattar bostadsbolagen Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget och Gårdstensbostäder. Syftet är att öka andelen ägda boenden och minska segregationen i utsatta områden där hyresrätterna dominerar.

Ombildningar i utsatta områden kan gynna kriminella

Hjällbo har drabbats hårt av oroligheter och i somras mördades en man efter ett stort bråk mellan olika grupperingar. Att stimulera ombildningar ska vara ett av sätten att förbättra situationen i särskilt utsatta områden tills år 2025, men initiativet har stött på hårt motstånd.

Christina Heikel, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR.

På GP:s debattsida har det tvistats friskt om nybildningarna i brottsutsatta stadsdelar. Motståndet har lite överraskande fått stöd från privata Fastighetsägarna GFR. “Ombildningen till bostadsrätter i utsatta områden utgör en konkret risk att de som utgör områdenas själva problem blir de som köper sin hyresrätt”, skriver Christina Heikel, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna GFR.

Poseidon har nolltolerans mot brottslig verksamhet

Poseidon kommer aktivt att arbeta mot att kriminella tar sig in i bostadsrättsföreningarna.
–Vi kommer ha nära kontakt med eventuella framtida bostadsrättsföreningar och kommer på olika sätt att stötta dem i arbetet mot kriminella element. Vi har nolltolerans mot brottslig verksamhet och vill överföra denna inställning till bostadsrättsföreningarna. Poseidon kommer även i framtiden att vara en stor fastighetsägare i Hjällbo och vi kommer fortsätta vårt arbete med hög närvaro, trygga fastigheter och riktiga hyreskontrakt i vår del av beståndet, säger Linda Thorsson, kommunikationschef på Poseidon.

Föregående artikel Kronofogden tvångsförvaltar förening
Nästa artikel Borätt nr 4 – nytt nummer ute nu!

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här