AnnonsElectrolux Professional AB

Regeringens budget – ökat stöd till solceller och högkostnadsskydd för elräkningar

8 nov 2022

– Det kommer att bli värre innan det blir bättre, konstaterar finansminister Elisabeth Svantesson (M) på en pressträff.

Finansminister Elisabeth Svantesson presenterade regeringsbudgetförslag under en pressträff på morgonen idag. Bland förslagen finns ökat stöd till solceller, sänkt skatt på drivmedel, ett högkostnadsskydd för elräkningar och utbyggd laddinfrastruktur.

I ett pressmeddelande säger finansminister Svantesson att Sverige befinner sig i ett läge där hushållens och företagens ekonomi pressas hårt. Staten varken kan eller bör kompensera för samtliga prisökningar, men ekonomiskt utsatta grupper bör särskilt beaktas. Utöver vad som redan nämnts blir det väntade satsningar på rättsväsende och polis. De generella statsbidragen till kommuner och regioner förstärks för att minska risken för neddragningar till följd av inflationen. Det tillfälliga tilläggsbidraget till barnfamiljer förlängs och A-kassan högre nivå permanentas.

”En effektiv och ambitiös energi- och klimatpolitik”

Sverige ska bedriva en effektiv och ambitiös energi-, klimat- och miljöpolitik enligt pressmeddelandet. Regeringen verkar för att politiken på dessa områden ska vara långsiktigt hållbar och kostnadseffektiv. Ny fossilfri elproduktion, utbyggd laddinfrastruktur och ökad koldioxidinfångning är exempel på satsningar som görs i budgeten.

Borätt forum återkommer senare idag med mer information om hur Sveriges brf:er kan komma påverkas av regeringens budget.

Föregående artikel Elförbrukningen fortsätter att minska
Nästa artikel Nya Bostadsrättslagen – här får du svaren!

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här