AnnonsFrågor och svar

Stor brist på laddplatser

3 maj 2022

Försäljningen av laddbara bilar förväntas nå rekordhöjder i år men antalet nya laddplatser  håller inte samma hastighet. Efterfrågan är stor och enligt prognoser från Bil Sweden kommer 60 procent av alla nyregistrerade bilar under 2022 att vara laddbara varav drygt hälften är renodlade elbilar.

Bil Sweden spår att hela 34 procent av de nyregistrerade bilarna under året kommer vara renodlade elbilar och då krävs laddplatser. EU rekommenderar en laddplats per tio laddbara bilar. I Sverige finns idag en laddplats per tjugo laddbara bilar.

Kaj Winther, chef digital utveckling Fastighetsägarna Stockholm, menar att fastigheterna inte har kapacitet att leverera så mycket energi som efterfrågas. Att få ned energiförbrukningen och uttagen är ett grundläggande mål för fastighetsbranschen.

– Fastighetsbranschen ska inte bli de nya bensinstationerna, utan i stället pytsa ut lagom med el så att bilen får samma mängd el som den gjort av med på vägen till jobbet så att man kommer hem. Många vill gärna ladda sin elbil så mycket som möjligt men bilägarna kan inte förvänta sig att få ladda bilen full varje gång de kopplar in sig på en laddpunkt, eftersom de helt enkelt inte behöver det, menar Kaj Winther.

Källa: Fastighetstidningen

Föregående artikel Höjd ränta – var går smärtgränsen…
Nästa artikel EMD Energi, miljö och digitalisering – hur långt har ni kommit?

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här