AnnonsMiele

Ta chansen: Lär dig tolka en årsredovisning

4 mar 2021

Att upprätta och tolka bostadsrättsföreningens årsredovisning kan vara ganska knepigt. Vid två föreläsningstillfällen, den 9 och 16 mars, kommer Borätt Forums experter Elin Ståhl och Fredrik Löhr att leda en digital kurs som riktar sig till styrelsemedlemmar, potentiella bostadsköpare och övriga intressenter.

– Deltagarna får ta del av föreläsningsmaterialet innan föreläsningstillfället. Vi går igenom årsredovisningen och det finns tillfällen att ställa frågor, så det är bra att titta på den innan och se om det är något man undrar över, säger Elin Ståhl.

Under föreläsningarna kommer Elin och Fredrik gå igenom hur en årsredovisning är uppbyggd, med förvaltningsberättelse, resultat- och balansräkning, flerårsöversikt och noter.

– Vi går igenom vad man bör tänka extra på, och vad de olika siffrorna betyder. Det handlar om att kunna tolka och förstå siffrorna för att kunna ta vettiga beslut för sin befintliga förening eller vid ett köp av en ny bostadsrätt, säger Fredrik Löhr.

Med en ökade förståelse för en årsredovisning kan du som styrelsemedlem lättare besvara möjliga frågor från boende under årsstämman.

Anmäl dig här

Föregående artikel Boverket: Inga hinder vid lokalkonverting
Nästa artikel Priserna på bostadsrätter har gått upp i storstäderna

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här