AnnonsElectrolux Professional AB

Unikt koncept – bygg först och sälj sen

23 dec 2021

 

För första gången testar Egnahemsbolaget att bygga färdigt en fastighet innan säljstart. Antagligen har detta inte skett tidigare i Sverige. Det handlar om 46 bostadsrätter i den särskilt utsatta stadsdelen Hammarkullen i Göteborg.

I mitten av december fick intressenter ta sig en förhandstitt på bostadsrätter i nybyggda BRF Kullen. Egnahemsbolaget provar ett helt nytt koncept – att bygga färdigt ett hus innan lägenheterna börjar säljas. Med denna satsning hoppas man att köpprocessen förenklas för kunderna som ofta är förstagångsköpare. Att se en bostad i verkliga livet antas underlätta att ta beslut.

Christina Heikel, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna, är positiv till nybyggnationer i problemområden.

Hammarkullen tillhör ett av Göteborgs fem särskilt utsatta områden. 2020 gav kommunfullmäktige i uppdrag till Göteborgs stad och Framtidenkoncernen att få bort de då sex särskilt utsatta områdena på polisens lista. Egnahemsbolaget är en del av Framtidenkoncernen. Nu är Tynnered borta från listan och målet är att Göteborg inte ska ha några särskilt utsatta områden 2025.

Satsningen fokuserar på vad bostadsbolagen kan göra i områdena och ombildningar och nybyggnation är delar av detta.

– Det är byggandet av en blandstad som är betydelsefullt för en långsiktigt positiv utveckling. Vid ombildning i särskilt utsatta områden finns det en konkret risk att de som är problemet själva köper sin hyresrätt, säger Christina Heikel, näringspolitiskt ansvarig på Fastighetsägarna.

BRF Kullen ligger vid Hammarkulletorget, där Framtiden Byggutveckling arbetar målmedvetet med att göra torget till en trygg och tilldragande mötesplats.  I januari börjar försäljningen av de nybyggda bostadsrätterna i det unika projektet.

Föregående artikel Klimatkontrakt signerat av Malmö stad och näringslivet
Nästa artikel Med engagemanget för utsatta i blodet

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här