AnnonsMiele

Unikt läge i Nordens högsta bostadshus

27 sep 2022

Karlatornet i centrala Göteborg har nu passerat 191 meter och är därmed högre än Turning Torso i Malmö som fram tills nu varit Nordens högsta bostadshus. Men bygget fortsätter, slutmålet är hela 246 meter. Det är ritat av samma arkitekter som ligger bakom världens högsta torn, Burj Khalifa i Dubai.

Är du på jakt efter ett riktigt exklusive boende? Så här låter det när Karlatornets mäklare lockar med lyxboende på högsta nivå; “Högst upp, på våning 73, finns den privata takterrassen med pool, bastu och en oslagbar utsikt. Ett lyxobjekt i tre etage – 370 kvadratmeter för 69 miljoner kronor”. 245 meter upp i luften.

Karlatornet kommer att rymma fyra olika bostadsrättsföreningar, men dessutom ha ägarlägenheter – till exempel är alla penthouse och även flera studior långt ner i huset egna fastighetsbildningar.

Försäljningen av lägenheterna började 2016 och idag är drygt 600, cirka 80 procent, sålda. Men ännu återstår några de riktigt exklusiva lägenheterna, så chansen finns än.

Karlatornet ska få sällskap av ytterligare byggnader. På sikt ska cirka 2000 lägenheter byggas på ett område som tidigare härbärgerade varv och verkstäder.

– Vi har både internationella och lokala bostadsköpare i tornet. I samma stadsdel, Lindholmen, har Göteborg ett stort kluster av fordonsutveckling, teknikindustri och utbildningar så Karlatornet byggs i ett väldigt dynamiskt område, säger Johan Live, presschef vid byggruppen Serneke, till Svenska Dagbladet.

Föregående artikel Hur ska brf-Sverige klara vintern?
Nästa artikel Energieffektivisera och förläng livslängden på era rörsystem

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här