AnnonsElectrolux Professional AB

Allt fler väljer fastighetsboxar

3 aug 2011

Då är det inte så konstigt att allt fler går över till fastighetsboxar i flerfamiljshus. Det är tryggt, stoppar doftproblem från trappen in i lägenheter och de arbetsrelaterade skadorna hos brevbärare. Och faktum är att Sverige och Finland är de enda länderna i Europa som fortfarande använder sig av brevinkast.

Drygt 26 procent av landets alla flerfamiljshus har installerat fastighetsboxar i trappuppgången. Och av tusen slumpmässigt utvalda personer är 86 procent av de boende nöjda eller mycket nöjda, enligt an undersökning av Forum För Fastighetsboxar.
Det är en organisation som bildades 2006 och jobbar med information och rådgivning kring fastighetsboxar. De ger råd om byggnadstekniska lösningar och är en gemensam skapelse av Bring Citymail, Posten och SEKO Post samt övriga postoperatörer genom fria postoperatörers förbund.

Sju av tio uppges rekommendera fastighetsboxar till andra. Faktorer som talar för fastighetsboxar är att hushållen kan ta emot större försändelser samt att man ökar sin trygghet mot inbrott, skadegörelse och brandrök.

Dessutom minskar ljudnivån från trappuppgångarna eftersom monterar in säkerhetsdörrar utan brevinkast, vilket i sin tur bidrar till att matos och annan doft inte tränger in i bostaden. Ökad trygghet, tystare trappuppgång och varken matos, drag eller rök bidrar säkert till att många efterfrågar fastighetsboxar.

Föregående artikel Kameraövervakning – en juridisk gråzon
Nästa artikel Göteborgare med koll på läget

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här