AnnonsElectrolux Professional AB

Lista 2021: Sveriges högsta bostadsrättsföreningar

9 feb 2021

Att bygga på höjden blir allt vanligare, för vem vill inte bo i ett höghus där man kan se ut över en hel stad? Vi har listat tio bostadsrättsföreningar där några bostadsrättsinnehavare har all rätt till att skryta om sin utsikt.  

Är det värt att lägga mer pengar för att komma upp några våningar? Då lägenheter på högre våningsplan ofta säljer slut snabbt verkar det vara något som köparna är ute efter. Att ha en oförglömlig utsikt från vardagsrumsfönstret är det inte många som kan skryta om. Men här kommer en lista på Sveriges högsta bostadsrättsföreningar 2021 och framåt.

Plats 9

På nionde plats över Sveriges högsta bostadshus hittar vi BRF Nejlikan 2 i Borås. Byggnaden är 70 meter hög och innehåller 66 lägenheter.

Plats 8

BRF Kajen 4 vid Liljeholmskajen hittar vi på åttonde plats. Föreningens fastighet är 75 meter hög och består av 166 lägenheter.

Plats 7

Nästa byggnad på listan hittar vi även den vid Liljeholmskajen. BRF Kajen 5 tar sig in på sjunde plats med sina 76.2 meter. I byggnaden finns 193 lägenheter.

Plats 6

På sjätteplats hittar vi BRF Kajplats 6 vid Liljeholmskajen. Byggnaden sträcker sig dryg 80 meter över havet, och har 199 lägenheter. Föreningarna på plats 6–8 ligger bredvid varandra längst med Liljeholmskajen. Även en fjärde fastighet bredvid dessa lever upp till höjdkraven för listan, men eftersom det är äganderätter och inte bostadsrätter lämnas den vid sidlinjen för den här gången.

LÄS ÄVEN: Sveriges största bostadsrättsföreningar

Topp fem!
Plats 5

Här börjar vi med det 85 meter höga Tyresö View, vars bostadsrättsförening, Tyresö View 1, innehåller 125 lägenheter.

Plats 4

I BRF Söder Torn, beläget i Fatbursparken på Södermalm, hittar vi Sveriges fjärde högsta bostadshus i ”Tornet”. ”Tornet” är 86 meter högt och har 25 våningar.

Plats 3

Vi närmar oss toppen av listan och på tredje plats hittar vi BRF Helix, det västra tornet av Norra Tornen i Stockholm. Huset, som har 138 lägenheter, når en höjd på cirka 110 meter.

Plats 2

På andra plats hittar vi Kista Torn. Tornet sträcker sig 121 meter över havet och i BRF Kista Torn finns 233 lägenheter.

Plats 1 – Delad!

Vi väljer att presentera en delad första plats på listan.

Just nu är Sveriges högsta bostadshus är BRF Innovationen i Norra Tornen i Stockholm. Det östra tvillingtornet har en höjd på 125 meter. I bostadsrättsföreningen finns 182 lägenheter.

Men titeln som Sveriges högsta bostadshus (för BRF:er) får en ny ägare 2023, då Innovationen passeras av Karlatornet i Göteborg som beräknas bli 245 meter högt. Nästan dubbelt så högt som Innovationen. I byggnaden kommer det finnas 593 lägenheter.

Föregående artikel Möt Borätt Forums nya partner: HAGS
Nästa artikel Expertens bästa spartips: Så får du ihop kontantinsatsen

2 Kommentarer

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här