AnnonsElectrolux Professional AB

Borätter blir hyresrätter

27 jun 2023

Det röd-gröna styret i Stockholm stoppar planerna på att bygga bostadsrätter i Skärholmen och Tensta. De nya lägenheterna blir i stället hyresrätter enligt en artikel i Svenska Dagbladet.

Det tidigare moderatledda styret i Stockholm hade ambitionen att skapa med blandade områden. Projektet Tenstaterrassen var tänkt att få lika många bostadsrätter som hyresrätter.

Stockholms bostadsborgarråd Clara Lindblom(V) säger till SvD att  det finns många trångbodda barnfamiljer på Järvafältet som aldrig skulle kunna köpa bostadsrätt. Hon hävdar att beslutet att omvandla bostadsrätterna till hyresrätter inte enbart motiveras av konjunkturen.

Moderata oppositionsrådet Dennis Wedin är besviken över att det röd-gröna styret inte hållit fast vid den tidigare planen:

– Här har man gjort överenskommelser med byggaktörer som vill komma i gång med sina projekt därför att de inte får bostadsrätter sålda. Men jag menar att politiken ska hålla fast vid en så viktig sak som blandade boendeformer, säger han till SvD.


Tilltänkta bostadsrätter blir hyresrätter (genrebild) Foto:Peter Nordahl / IBL Bildbyrå

 

Planer på b

Föregående artikel Lättare att hyra ut i andrahand
Nästa artikel Rekordlågt Boindex

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här