AnnonsElectrolux Professional AB

Brf Pungpinan – ett av många udda namn

21 jun 2023

Inspirationen till de ovanliga brf-namnen hittas oftast i naturen eller i sagornas värld. Det skriver SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum) i ett pressmeddelande och presenterar de mest udda namnen för tredje året i rad.

I Sverige finns ungefär 30 000 bostadsrättsföreningar och vanligtvis har de namn som associeras med djur och natur, som exempelvis Igelkotten, Björkslingan och Stensötan. Bland föreningar med sagonamn finns namn som Isprinsessan, Kejsarkronan och Sagoskogen. Dessutom verkar katter vara populära, eftersom det finns föreningar med namn som Kattryggen och Kattrumpan.

Katter verkar vara populära, eftersom det finns föreningar med namn som Kattryggen och Kattrumpan. Foto: Adobe Stock.

För att namnet ska godkännas av Bolagsverket är det viktigt att det innehåller ordet ”Bostadsrättsförening” och att inget annat företag eller förening har samma namn i det aktuella länet där föreningen ska registreras.

På SBC:s lista över de konstigaste namnen toppar föreningar som Brf Torpedbåten och Brf Pistolen. Viktigt att tänka på för att namnet ska godkännas av bolagsverket är att det ska innehålla ordet Bostadsrättsförening och att inget annat företag eller förening har samma namn i det län som föreningen ska registreras i.

För att undvika att behöva hålla en ny föreningsstämma med namnröstningar rekommenderar vi att fler namnförslag röstas igenom samtidigt. Alternativt beslutar man att styrelsen har tillåtelse att skicka in nya namnförslag vid nekande, säger Minette Öhman, Marknads- och kommunikationschef på SBC Sveriges BostadsrättsCentrum AB, i ett pressmeddelande.

 

Topp tio knasigaste bostadsrättsföreningsnamnen enligt SBC:

  1. Torpedbåten
  2. Pungpinan
  3. Kattrumpan
  4. Pistolen
  5. Bultsaxen
  6. Kylskåpet
  7. Hollywood
  8. Släggan
  9. Handpenningen
  10. Lilla Isprinsessan

 

Föregående artikel Hälften av svenskarna oroar sig för dataintrång
Nästa artikel 55+boenden har allvarliga byggfel

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här