AnnonsElectrolux Professional AB

Cold Spots kyler ner dig

26 jun 2024

Värmeböljan är tillbaka, och som en åtgärd för att hjälpa sina hyresgäster och besökare att hantera värmen, öppnar bostadsbolaget Botkyrkabyggen återigen sina Cold Spots – lokaler med luftkonditionering där alla är välkomna att kyla ner sig.

De svala platserna är ett led i Botkyrkabyggens arbete för att hantera de allt vanligare höga temperaturerna som en följd av klimatförändringarna. Lokalerna finns i Fittja och Tumba, och bostadsbolaget vill med dessa Cold Spots erbjuda en trygg och sval miljö för de boende.

– Nu stiger värmen och därför öppnar vi återigen våra så kallade Cold Spots. De var uppskattade den varma sommaren före pandemin och jag är glad över att vi återigen kan erbjuda platser för svalka och återhämtning, säger Lotta Dannefalk, förvaltningschef på Botkyrkabyggen.

Magnus Eriksson, förvaltningssamordnare på Botkyrkabyggen framför en ”cold spot”. Foto: Botkyrkabyggen

Lokalerna är bemannade med bostadsbolagets personal och sommarjobbare för att säkerställa en god service. Besökare bjuds på vatten, frukt och kaffe och kan låna spel och leksaker gratis.

Botkyrkabyggen delar också med sig av tips för att minska värmen i lägenheten:

  1. Stäng ute solen och värmen: Dra ner persiennerna och dra för gardinerna under dagen. Stäng alla fönster när luften ute är varmare än inne och håll dem stängda tills det blir svalare på kvällen.
  2. Öppna fönster på kvällen: När temperaturen sjunker och luften ute är svalare än inne, öppna fönstren för att få in kallare luft i lägenheten. Skapa korsdrag genom att öppna fönster i två rum.
  3. Använd en skål med is framför fläkten: Om du har en fläkt, ställ en skål med is framför fläkten för att kyla luften när isen avdunstar.
  4. Stäng av värmekällor: Stäng av datorn, TV och andra elektriska apparater när de inte används, eftersom de utstrålar värme.
  5. Duscha kallt och drick mycket: Duscha kallt eller ta ett dopp i en sjö för att hålla dig sval. Drick mycket vätska, även om du inte är törstig, eftersom kroppen lättare blir uttorkad när det är varmt.

 

Föregående artikel Bostad viktigare än barn för unga
Nästa artikel Sommarskolan del 3 – Andrahandsupplåtelse

1 Kommentar

  1. ”Duscha kallt”? Nej, enligt råd förra året är det bättre att duscha varmt när man vill svala sig…

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här