AnnonsElectrolux Professional AB

Dags att ”motionera” innan årsskiftet

30 dec 2022

Nu är det hög tid att skriva motioner inför stämman. Ett tips till styrelsen är att sätta upp ett anslag i trapphuset om senaste dag för att lämna in en motion. Se till så att medlemmarna lämnar in motioner i god tid så att styrelsen hinner läsa igenom och begrunda. Det är ett hett och rykande tips från Styrelsesupport på Borätt Forum.

En motion måste lämnas in så att styrelsen kan avge ett yttrande före årsmötet.  Som medlem kan man skriva hur många motioner som helst och flera medlemmar kan lämna in en gemensam motion. Även som ledamot i styrelsen kan man lämna in motioner för egen del.

Vad ska motionen innehålla?

En motion till årsstämman ska vara en fråga som berör föreningen och dess medlemmar och som inte kan beslutas på ett styrelsemöte. Motionen ska innehålla ett konkret förslag för stämman att ta ställning till.

Hur ska man skriva en motion?

Det finns inga ”måsten” för hur en motion ska skrivas men ett tips är att skriva en rubrik som kortfattat och tydligt beskriver vad ärendet handlar om. Anledningen till att du skriver motionen (varför), vad problemet är och eventuella fördelar.

Skriv eventuella frågor i motionen angående det du motionerar om, direkt riktad till styrelsen. Avsluta motionen med att själv föreslå ett beslut som du tycker att årsstämman ska ta. Ge alternativa förslag. Om det första förslaget avslås kanske du har ett alternativ som är nästan lika bra, som stämman kanske godkänner i stället. Skriv under dokumentet med ditt namn och vilket datum det lämnats in. Skicka eller lämna personligen din motion till styrelsen.

 

Föregående artikel Flest vattenskador i kök allt färre i bad & dusch
Nästa artikel Nyårslöften – de flesta lyckas hålla dem under ett år

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här