AnnonsElectrolux Professional AB

Dyrare byggmaterial kan slå mot BRF:er

18 nov 2021

Byggkostnaderna i landet ökar. Största kostnaderna är för byggmaterial, där ökningen är hela 16,6 procent. Detta kan även komma att slå mot planerat underhåll och renoveringar i bostadsrättsföreningar.

Det senaste året har byggkostnaderna generellt stigit med 8,2 procent, enligt ny statistik från SCB. När det kommer till byggmaterial är det priset på trä och armeringsstål som står för en del av ökningen. Detta beror på en ökad global efterfrågan, samtidigt det råder råvarubrist. 

Jonas Högset, fastighets- och hållbarhetschef på Sveriges Allmännytta, menar att detta riskerar att leda till att både renoveringar, underhåll och nybyggnationer skjuts upp. I ett pressmeddelande skriver han att kostnadsutvecklingen är extremt allvarlig och att de redan nu sett hur den påverkar byggprojekt,

“Det är extremt allvarligt att kostnadsutvecklingen fortsätter från nivåer som redan innan har begränsat var och hur mycket det går att bygga. Vi ser redan nu att det påverkar byggprojekt”, uppger han i ett pressmeddelande.

Föregående artikel Fler vill köpa bostadsrätt – men marknaden svalnar av
Nästa artikel Mosaikfasad livar upp och alstrar förnybar energi

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här