AnnonsElectrolux Professional AB

Efter avslöjandet: Ola Serneke avgår som VD

24 feb 2021

Tidigare under året avslöjade Göteborgs posten att Sernekes VD, Ola Serneke, under flera års tid anonymt kommenterat och skrivit om företagets utveckling på Placera forum.

Serneke grundades 2002 och nästa år firar företaget 20 års jubileum. Företaget har drygt 1000 anställda och är sedan 2016 börsnoterat. Serneke står bakom bygget av Karlatornet, som 2023 kommer bli Sveriges högsta bostadsrättsförening. Byggnaden kommer blir 245 meter högt och i husets 79 våningar kommer det finnas 594 lägenheter, hotell och kontor.

I slutet av januari avslöjade Göteborgs posten att Ola Serneke anonymt postat inlägg och kommentarer om företaget på Placera forum i drygt tre år. Efter avslöjandet startades en intern utredning för att utreda händelsen.

Och under förmiddagen, (läs onsdagen den 24 februari) skickade företaget ut ett pressmeddelande om att Ola Serneke avgår som VD och koncernchef.

”Efter samtal med styrelsen i Serneke Group har Ola Serneke beslutat att lämna rollen som VD och koncernchef för Serneke Group. Han lämnar även sin post som ledamot i bolagets styrelse. Ola Serneke fortsätter som ansvarig för bolagets större projekt inom stadsutveckling i sin roll som VD för Serneke Invest.”, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Ola Serneke
Ola Serneke avgår som VD. Foto: Serneke

– Denna lösning tror jag är den riktiga vägen framåt. Jag är medveten om att jag handlat på ett sätt som påverkat mångas syn på mig och vårt bolag negativt, säger Ola Serneke i pressmeddelandet.

Michael Berglin, Serneke Groups vice VD kliver in som tillförordnad VD och koncernchef.

 

Föregående artikel Stockholm växer inte längre snabbast
Nästa artikel Rekordstort intresse för bostadsmarknaden under 2020

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här