AnnonsElectrolux Professional AB

Fem smarta lösningar till bostadsrättsföreningen

13 feb 2021

Sitter du i styrelsen och funderar på vad du kan göra för att öka mervärdet i er bostadsrättsförening? Här kommer en lista på fem smarta lösningar som kan vara svaret på dina funderingar.
Paketbox i fastigheten

Hur skönt vore det inte att slippa behöva lämna byggnaden för att hämta sitt paket? Det låter kanske för bekvämt för att vara sant. Men det finns faktiskt företag som erbjuder leverans hela vägen fram till föreningens fastighet. Postnord och Instabox är två leverantörer som erbjuder den här typen av paketboxar. Rent praktiskt ställer budleverantören in en paketbox i föreningens fastighet, där paketuthämtaren sedan kan hämta sina paket.

Smart lösning till fastigheten
FOTO: Instabox
Bilpool / Cykelpool (helst eldrivet)

Starta en gemensam bil- och cykelpool i bostadsrättsföreningen. Det finns redan flera exempel på föreningar som har gjort detta, och antalet växer. Delningsformen har blivit populär och numera finns det företag som erbjuder helhetslösningar för bostadsrättsföreningar.

Lånerum (gemensamt rum där man kan låna till exempel verktyg)

Har du en borrmaskin som använts två gånger de senaste fem åren? Genom att ha en gemensam verktygslåda i bostadsrättsföreningen kommer verktygen verkligen till användning, i stället för att ligga och samla damm i källarförrådet. Dock gäller det att ha en bra säkerhetslösning så verktyg och maskiner inte blir stulna.

LÄS ÄVEN: Sveriges högsta bostadsrättsföreningar 2021

Gym i föreningslokalen

I pandemitider undviker många att ta sig till gymmet för att minimera risken för smittspridningen. Då kan den där tomma lokalen i föreningen komma till nytta. Att bygga om lokalen till ett gym gör att fler kan komma igång med träningen igen. Så styrelser, investera i gymredskap!

Gym

Co-working yta

Att jobba hemifrån har blivit en stor del av mångas vardag och att fortsätta jobba hemifrån är mycket väl något som kan bli verklighet efter pandemin. Men att sitta hemma ensam varje dag kanske inte är så roligt hela tiden. Varför inte göra om den där tomma lokalen till en co-working yta där flera i föreningen kan sitta och arbeta?

 

Föregående artikel
Nästa artikel Ur arkivet: Kungsholmen blev familjens oas

1 Kommentar

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här