AnnonsMiele

Klartecken för elstöd 2 – de flesta har sina pengar den 9 juni

19 apr 2023

Senast den 9 juni räknar Försäkringskassan med att alla landets hushåll har fått elstöd två som omfattar privatpersoner i hela landet. Stödet omfattar cirka 10 miljarder kronor och alla landets hushåll – cirka 5 miljoner – kommer få del av elstödet för perioden november till december 2022.

Elstöd lämnas för 80 procent av den el som förbrukades. Stödet går till den som stod på elnätsavtalet den 31 december 2022.

Stödet per kilowattimme är:
• 90 öre i elområde 1 och 2
• 126 öre i elområde 3
• 129 öre i elområde 4

Elstöd två lämnas för 80 procent av den el som förbrukades under perioden november – december 2022 och går till den i hushållet som stod på elnätsavtalet den sista december 2022.

För att snabbare få pengarna ska man registrera sitt konto hos Swedbank före den 10 maj om man inte redan gjort det. Man blir inte kund hos Swedbank i och med detta. Har man konto hos Pensionsmyndigheten eller Försäkringskassan kommer pengarna dit.

Varken Försäkringskassan eller Swedbank kommer att ringa upp eller skicka sms eller mail för att fråga om kontouppgifter. Om någon frågar efter kontouppgifter via epost, brev eller telefon ska man snarast avsluta kontakten.

Den som har pension från Pensionsmyndigheten får pengarna till samma konto som pensionen, om det inte finns ett annat konto i Swedbanks kontoregister. Om vi inte hittar något konto i Swedbanks kontoregister, hos Försäkringskassan eller Pensionsmyndigheten, så skickas en utbetalningsavi. Den kan lösas in gratis online på swedbank.se eller på ett kontor hos Swedbank eller Sparbankerna.

En mindre grupp kommer att få vänta längre än den 9 juni på sina utbetalningar – detta på grund av manuella kontroller för att förhindra felaktiga utbetalningar. Läs mer på Försäkringskassans sida för elstödsinformation.

Föregående artikel 46 procent avgiftshöjning ingen väsentlig höjning enligt Serneke
Nästa artikel Borätts Styrelseenkät: Valberedningen är bästa rekryteringsverktyget

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här