AnnonsMiele

Koll på inomhustemperaturen

3 jan 2024

Just nu drar iskylan in över nästan hela Sverige. I de norra delarna slås rentav köldrekord med temperaturer under 40 grader minus. Värmesystemen går för högvarv. Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer ska inomhustemperaturen ligga mellan 20 – 24 grader. Den får inte understiga 18 grader under längre tid, då finns risk för människor hälsa.

Dock får man som bostadsrättsinnehavare stå ut med att det kan ta ett tag för värmesystemen att arbeta upp värmen när yttertemperaturen faller snabbt. Men är det kallt i flera dagar bör man kontakta styrelsen så att de kan mäta temperaturen och se vad som kan göras. Styrelsen har ansvar för att hålla koll på rutiner kring kontroll av värmesystem och inomhustemperatur. Temperaturen mäts en bit in i lägenheten, en meter upp från golvet. Golvtemperaturen får inte understiga 16 grader.

Som bostadsrättsinnehavare bär kanske vara försiktig med att lufta elementen på egen hand men det finns andra saker man kan göra. Exempelvis se till att möbler inte hindrar att värmen från elementen sprids i lägenheten och man drar för persienner och gardiner nattetid. Vädra gärna men korta perioder. Är du lite mer av den händiga typen kan man ju också kolla skicket på tätningslister kring fönster och dörrar. Och förstås – klä dig varmt.

Föregående artikel Allt fler mäklare överväger att sluta
Nästa artikel Trendbrott på bostadsmarknaden

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här