AnnonsElectrolux Professional AB

Lättare för polisen att upptäcka kriminalitet i fastigheter

1 dec 2021

Nu får polisen större befogenheter för att upptäcka kriminell verksamhet. Den 1 december trädde nya regler i kraft som gör att polisen lättare kan ta sig in i fastigheters gemensamma utrymmen.

Det innebär att en bostadsrättsförening kan bli skyldig att släppa in polisen i bland annat förråd, tvättstugor och garage. Men även på sådana ställen där det kan gömmas narkotika eller vapen, det handlar om till exempel ventilationstrummor och golvbrunnar som tillhör en fastighet. 

I Malmö jobbar föreningen BID med att skapa trygghet i olika områden tillsammans med bland annat bostadsrättsföreningar. Verksamhetschef Hjalmar Falck ställer sig positiv till de nya reglerna.

Hjalmar Falck, verksamhetschef på BID Malmö.
Foto: Mette Carlbom

– Får polisen fler befogenheter kan vi snabbare komma åt kriminella verksamheter där det många gånger byts organisationsnummer, byts ägare bara för att hindra genomsökningar och dra ut på tiden, säger han till Fastighetstidningen.

Men Hjalmar Falck anser också att det behövs en lättnad när det kommer till sekretess, så att fastighetsägare som bostadsrättsföreningar kan få få veta om en boende förvarar narkotika eller vapen i huset.

Läs mer om BID:s verksamhet för att stärka gemenskapen och öka tryggheten på Seved i Malmö i nästa nummer av tidningen Borätt, ute den 8 december. 

Föregående artikel Brandvarnarens dag – extra viktig i och med ökad kamineldning
Nästa artikel Härlig stämning på Borätt Forums välbesökta glöggmingel

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här