AnnonsElectrolux Professional AB

Nödtelefonen i hissen kan sluta fungera

4 apr 2024

Nödtelefoner i hissar och andra larm som är kopplade till de äldre mobilnäten 2G och 3G kan sluta fungera inom en snar framtid. Fram till slutet av 2025 kommer dessa nät att fasas ut i Sverige, vilket innebär att allt som är anslutet till dem kommer att påverkas.

Foto: Adobe Stock.

De äldre 2G- och 3G-näten håller på att stängas ner för att ge plats åt de modernare och mer effektiva 4G- och 5G-näten. Dessa nya nät erbjuder högre hastigheter, stabilare uppkoppling och ökad säkerhet. Men förändringen innebär att äldre teknik som är beroende av de gamla näten kommer att sluta fungera när de stängs ner.

Utfasningen av 3G-näten har redan kommit långt och över hälften av dem har redan stängts av. 2G-nätet förväntas att stängas ner helt i slutet av 2025. Det är därför viktigt för bostadsrättsföreningar att undersöka hur de påverkas och vad de kan göra för att undvika problem när nätet stängs av.

Kampanjen ”Byt nät nu” initierades av bransch- och arbetsgivarorganisationen TechSverige tillsammans med mobiloperatörerna för att informera om övergången till modernare nät. Genom att besöka webbplatsen bytnät.nu kan man få svar på vanliga frågor och få hjälp med hur man kan hantera övergången till de nya nätverken.

 

Föregående artikel Avfallshantering – vilka regler gäller just nu? Så MÅSTE du sopsortera | 2027 kommer fler regler
Nästa artikel Franska balkonger saknades – köparen fick ersättning

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här