AnnonsElectrolux Professional AB

Pengabråk om sopsugen i Skarpnäck

20 feb 2023

Sedan 1980-talet har den stora sopsugen i området betjänat ett stort antal fastigheter. Efter 35 år slutade den att fungera. Reparationen har tagit över två år och kostade 44 miljoner kronor. Men vem ska ta notan?

Tidningen Mitt i skriver att sopsugen är samägd av ett antal bostadsrättsföreningar och flera kommunala bolag. När reparationen skulle genomföras visade det sig att ett par bostadsrättsföreningar juridiskt sett inte var delägare trots att de använt sopsugen i alla år och betalat räkningarna.  I stället stod Stockholms Stad som delägare.

Nu vill de två föreningarna brf Molnflygaren och brf Jubileumshusen dra sig ur projektet, samtidigt som Stockholm Stad inte heller vill vara med på att dela reparationsnotan.

Lantmäteriet beviljade Stockholms stad utträde ur samfälligheten i slutet på förra året, och de ansåg inte heller att de båda bostadsrättsföreningarna hade skyldighet att ansluta sig.

Nu har åtta bostadsrättsföreningar i Skarpnäck överklagat Lantmäteriets beslut. Frågan om delägande och  betalningsansvar ska avgöras i domstol.

Föregående artikel Bostadsmarknaden är kall som is – Riksbanken sänker räntan redan i år
Nästa artikel – Mitt budskap är att man inte behöver vara rädd

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här