AnnonsElectrolux Professional AB

Regeringen återinför den tillfälliga stämmolagen

31 jan 2022

I ett pressmeddelande publicerat på Regeringskansliets hemsida säger regeringen att man ämnar återinföra den tillfälliga stämmolagen. Stämmolagen föreslås att åter börja gälla den 1 mars 2022.

Justitiedepartementet har tagit fram ett förslag om återinförande av den tillfälliga regleringen. Ett antal myndigheter och organisationer har getts möjlighet att lämna synpunkter på förslaget.

– Pandemin fortsätter att påverka det svenska samhället. Många företag och föreningar använde sig av den tidigare möjligheten att begränsa det fysiska deltagandet i bolags- och föreningsstämmor. Nu när smittspridningen ökat så ser vi att behovet av att kunna delta vid stämmor på distans växer. Därför återinför vi den tillfälliga stämmolagen, säger justitie- och inrikesminister Morgan Johansson på Regeringskansliets hemsida.

Bestämmelserna innebär bland annat att en stämma kan hållas antingen genom elektronisk uppkoppling i kombination med poströstning, eller genom att aktieägarna eller medlemmarna deltar i stämman enbart genom poströstning.

Föregående artikel Elsäkerhetsverket vill göra bostäder brandsäkra
Nästa artikel På önskelistan: slopad sekretess, artificiell intelligens och biometriska id-handlingar.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här