AnnonsElectrolux Professional AB

Regeringen öppnar för att återinföra digitala stämmor

17 jan 2022

Nya restriktioner och en snabbt ökande smittspridning aktualiserar åter behovet att kunna genomföra årsstämmor digitalt. Den tillfälliga stämmolagen slutade gälla vid årsskiftet. Men nu signalerar regeringen att de är beredda att återinföra lagen vid behov.

Borätt har länge sökt Morgan Johansson för ett klargörande i frågan om möjligheterna till att återinföra helt digitala stämmor. Efter veckor av väntan och flera påstötningar kom svaret slutligen från Erik Hällströmer, Ämnesråd, bitr. enhetschef vid Justitiedepartementet;

”I oktober skickades ett pressmeddelande ut med information om att den tillfälliga lagen inte kommer att förlängas efter årsskiftet. Det finns inget annat besked att ge i nuläget. Regeringen följer dock utvecklingen noga och är beredd att vidta åtgärder skyndsamt om det skulle behövas.”

Men nu har även HSB, Riksbyggen och Bostadsrätterna har gjort en gemensam hemställan till regeringen om ett återinförande av den tillfälliga lagen. Svaret från Justitie- och inrikesminister Morgan Johanssons pressamordnare visar på att regeringen verkar svänga något i frågan genom att meddela att regeringen följer utvecklingen noga och är beredd att återinföra lagen vid behov.

En positiv nyhet för många av de föreningar med brutet räkenskapsår, som snart står i begrepp att genomföra sina årsstämmor. Den långsiktiga frågan kring huruvida lagen skulle kunna bli permanent hänger dock fortfarande i luften.

Föregående artikel Stora satsningar får priserna att rusa i norr
Nästa artikel Regeringen öppnar för att återinföra digitala stämmor

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här