AnnonsMiele

Skillnaden mellan e-faktura och autogiro

12 jul 2023

Betalsätten som erbjuds blir bara fler och fler. För det mesta gör det våra bankärenden både smidigare och enklare att hantera men kan också vara förvirrande. Vad är skillnaden mellan e-faktura och autogiro?

De ökade betalningsmöjligheterna kan också leda till större förvirring och ibland kan det vara svårt att förstå skillnaden mellan de olika teknikerna. Foto: Adobe Stock.

Det ringer ofta i telefonerna kring månadsskiften på Borätt forum. Vi har fått många frågor från föreningar kring hur man på ett enkelt sätt kan förklara skillnaden mellan betalsätten e-faktura och autogiro för sina medlemmar.

Vad är skillnaden mellan autogiro och e-faktura?

Men de ökade valmöjligheterna kan också leda till ökad förvirring och ibland kan det vara svårt att förstå skillnaden mellan de olika teknikerna.

Betala med E-faktura eller autogiro? Vad är skillnaden?

E-faktura är en elektronisk faktura som landar i din internetbank, i stället för att skrivas ut på papper och skickas per post. Du godkänner och betalar e-fakturan direkt i din internetbank, utan att behöva knappa in en massa siffror. Ett miljövänlig och smidigt betalsätt som ger dig full kontroll och överblick över dina betalningar.

Med autogiro sköts dina betalningar automatiskt genom en överföring på förfallodagen, direkt från ditt bankkonto. För att kunna betala med autogiro behöver du teckna ett avtal om autogiro med oss, därefter sköts dina betalningar helt automatiskt.

 

Föregående artikel Bostadsrättsföreningar blev svindlade på miljoner
Nästa artikel Allt svårare för förstagångsköpare att ta sig in på marknaden

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här