AnnonsElectrolux Professional AB

Skillnaden mellan e-faktura och autogiro

9 jul 2022

Betalsätten som erbjuds hos föreningar, företag och organisationer blir bara fler och fler. För det mesta gör det våra bankärenden både smidigare och enklare att hantera men kan också vara förvirrande. Vad är skillnaden mellan e-faktura och autogiro?
Vi på Borätt Forum har fått många frågor från föreningar kring hur man på ett enkelt sätt kan förklara skillnaden mellan betalsätten e-faktura och autogiro för sina medlemmar.

Många föreningar vänder sig till oss på Borätt och vill ha hjälp att förklara skillnaden mellan autogiro och e-faktura för sina medlemmar.

Men de ökade valmöjligheterna kan också leda till ökad förvirring och ibland kan det vara svårt att förstå skillnaden mellan de olika teknikerna. Vi på Borätt Forum har fått många frågor från föreningar kring hur man på ett enkelt sätt kan förklara skillnaden mellan betalsätten e-faktura och autogiro för sina medlemmar. Därför delar vi nu med oss av vår definition, fritt för dig och dina förening att kopiera och använda:

Betala med E-faktura eller autogiro? Vad är skillnaden?

E-faktura är en elektronisk faktura som landar i din internetbank, i stället för att skrivas ut på papper och skickas per post. Du godkänner och betalar e-fakturan direkt i din internetbank, utan att behöva knappa in en massa siffror. Ett miljövänlig och smidigt betalsätt som ger dig full kontroll och överblick över dina betalningar.

Med autogiro sköts dina betalningar automatiskt genom en överföring på förfallodagen, direkt från ditt bankkonto. För att kunna betala med autogiro behöver du teckna ett avtal om autogiro med oss, därefter sköts dina betalningar helt automatiskt.

Föregående artikel Bostadsprisfallet tilltar – tydlig nedgång i samtliga regioner i juni
Nästa artikel Hälften av föreningarna har en festkommitté

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här