AnnonsElectrolux Professional AB

Undersökning: Det vill bostadssökarna ha

28 jan 2021

Ett boende med bra planlösning är det mest eftertraktade bland bostadssökarna enligt en ny undersökning. Under pandemin har även hemmakontoret blivit hett eftertraktat bland de som letar nytt hem. 

I en färsk undersökning, gjord av Lyckos på uppdrag av Hemnet, visar resultatet att en bra planlösning är det mest eftertraktade. I undersökningen svarar 57 procent av deltagarna att en väldesignad bostad behöver ha en bra planlösning.

Att arbeta hemifrån. Så kan de flestas arbetssituation beskrivas, nästan oavsett yrke. Restriktionerna uppmanar de som kan att jobba hemma och under pandemin har behovet av en arbetsplats i hemmet blivit stor. Det är något som Lyckos undersökning även visar.

– I undersökningen har vi också sett att behovet av en hemarbetsplats är stort. Under Corona pandemin har många fått jobba hemifrån vilket inte alltid är så enkelt, säger Lyckos vd, Anders Larsson ett pressmeddelande.

Bland personer som letar villa eller radhus vill mer än hälften av deltagarna ha en arbetsplats i hemmet enligt Lyckos undersökning.

– En majoritet, 51 procent, av de som söker ett radhus eller villa behöver en arbetsplats där man kan sitta och jobba på regelbunden basis, säger Anders Larsson.

Föregående artikel Borätt Forum listar: Sveriges största BRF:er 2021
Nästa artikel Regeringen vill underlätta första bostadsköpet: Utreder nytt lån

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här