AnnonsElectrolux Professional AB

Valberedningen – ett jobb på lång sikt

25 jan 2023

Kent M Andersson, ordförande sedan 12 år tillbaka i brf Gåshaga Pirar 5 på Lidingö.

Det drar ihop sig till årsmöte och paniken kommer krypande. Dags för valberedningen att lägga på ett kol för att täppa till luckorna i styrelsen… eller kan man göra det på ett bättre sätt?

Kent Andersson, ordförande i brf Gåshaga Pirar 5 på Lidingö framhåller att valberedningen ska bestå av engagerade personer som arbetar proaktivt och långsiktigt.

– Valberedningens arbete pågår hela året, inte bara veckorna före årsmötet. Det ska också finnas en kontinuitet – valberedningen får gärna bestå av personer som bott länge i huset, som känner många och har koll på vilka kompetenser som finns bland medlemmarna, säger han.

Ordföranden behöver ha en bra dialog med valberedningen.

– Vi brukar ha ett heldags strategimöte i styrelsen varje år och då bjuder vi in valberedningen en timme så de kan sätta sig in i styrelsearbetet och känna av hur styrelsen fungerar. Det är också bra om valberedningen deltar i styrelsemöten emellanåt så att de ser vilka frågor som är aktuella, säger Kent Andersson.

Valberedningen ska också fånga upp medlemmar som kanske inte vill vara med i styrelsen, men som är intresserade av att bidra på annat sätt, exempelvis i en trädgårdsgrupp.

Läs intervjun med valberedningen på Gåshaga Pirar 5 i Borätt 1/23 som utkommer i februari

Föregående artikel Minskad kredittillväxt – pantbrev återlämnas
Nästa artikel Välkomna till Borätt Forum, Miele Professional

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här