Borättkvällar arkiv

Streama Borätt Forums Borättkvällar

För att få tillgång till inspelningarna av Borätt Forums Borättkvällar behöver er styrelse vara Premiummedlem. Inte Premiummedlem? Klicka här!

Borättkväll 29/4 – 2021 Tema: Renovering eller underhåll?

Renovering eller underhåll? Underhåll är viktigt och också hur det görs. Hur undviker vi onödiga renoveringar? Och när är det rätt att göra vad? Hur viktigt är det första intrycket i och runt fastigheten? Hur tänker en potentiell lägenhetsköpare vid första anblicken av en förening, både inne och ute? Hur påverkar det allmänna intrycket föreningens medlemmar? Är det så att vi får ett större engagemang när det är fint runt om oss? Gäster: Roger Sigrén, Garageportexperten Sverige AB André Andersson, Andrés Måleri Anita Ek, Ek & Co Fastighetsförmedling

Borättkväll 22/4 – 2021 Tema: Grönt är Skönt, vad är hållbarhet?

Grönt är skönt. Det vet vi alla. Vad som kanske inte är självklart, är hur världen hållbarhetsutmaningen översätts i vår brf-vardag och vad vi kan göra för att bidra. Detta ska vi reda ut under torsdagens Borättkväll. Föreläsare: Mattias Goldmann, hållbarhetschef Sweco Johan Nuder, författare av boken “Bostadsrättsföreningens lilla gröna” Mattias Lindblom, sälj- och marknadsansvarig Vattenfall Incharge Mikael Östlund, BM Luftbehandling Peter Gustavsson, regionschef Stockholm på KTC AB

Borättkväll 15/4 – 2021 Tema: Det här bråkar vi om – Störningar i pandemins fotspår!

Borättkvällens experter, juristerna Johanna Kern från Jurideko Fastighetspartner och Eric Rubenson från Bolander & Co. Det finns mycket man kan bråka om i en förening. Problemen kan vara både stora och små, men gemensamt är att de ställer till det för både styrelse och medlemmar. Bråk kring tvättstuga och uteplats är exempel på problem som engagerar både styrelse och medlemmar. Hur ska man hantera den som mår psykiskt dåligt under pandemin? Vad kan styrelsen göra för att motverka olovliga andrahandsuthyrningar?

Borättkväll 12/4 – 2021 Extra! Underhållsplan – likviditetsprognos

Hur hänger underhållsplan, likviditetsprognos och budget ihop?

Borättkväll 8/4-2021 Tema: Stammar – byta, relining eller räcker en spolning för nu?

I en brf ses ofta stambytet som den mest omfattande renoveringen. Ett stambyte påverkar föreningen på flera sätt. Bökigt för medlemmar, stora kostnader för föreningen, långdragna projekt - listan kan göras lång och det är nog därför många ser på sina stammar med fasa när det närmar sig i underhållsplanen

Broätt Forum Webbinar med Jurideko Fastighetspartner 2020-05-11

Broätt Forum Webbinar i samarbete med Jurideko Fastighetspartner. Ämne: Hyresstöd till hyresgäster i bostadsrättsföreningar. Hur ska föreningen agera och hur ser processen ut för föreningen? Vad är det för regler som gäller, finns det riktlinjer för vilka som kan få stödet? Hur får föreningen tillbaka sina pengar?

Borättföreläsning Eric Rubenson Bolander & co 20200212

Eric Rubenson föreläser om läget på försäkringsmarknaden när det gäller fastighetsförsäkring, några principiellt viktiga skillnader mellan bolagen, centrala rättsfall samt genom exempel visa hur kostnadsfördelningen mellan förening och medlem blir beroende av vilken typ av fastighetsförsäkring man har.

Borättföreläsning 191118 Gunnar Hansson från Avloppsteknik

Gunnar Hansson från Avloppsteknik Svenska AB föreläser om hur man kan skjuta upp ett stambyte och varför många stambyten sker i förtid samt hur man fastställer när det skall göras.

Borättföreläsning 191118 Eric Rubenson från Bolander & co

Eric Rubenson från Bolander & co tar upp några principiellt viktiga skillnader mellan bolagen, centrala rättsfall samt genom exempel visa hur kostnadsfördelningen mellan förening och medlem blir beroende av vilken typ av fastighetsförsäkring man har.

Intro till Borätt-kvällar

Information om hur Borätt-kvällarna fungerar