Borättkvällar arkiv

Streama Borätt Forums Borättkvällar

Här kan ni se våra Borättkvällar i efterhand!

Borättkväll Tema: Brandfokus 15/6 – 2021

Har ni i styrelsen koll på hur era brandceller ser ut, är dom intakta? Genom att ha täta brandceller köper ni tid för brandkåren, minskar era skador på fastigheten och utrymning kan ske säkrare. Genom att kontrollera era brandtätningar kan ni rädda liv samt egendom. Från Brandfokus har vi med oss Sarah Cromell, den vassaste brandtätaren i Sverige som berättar mer och svarar på era frågor.

Borättkväll Tema: Laddstolpar 8/6 – 2021

Tillsammans med Vattenfall Incharge går igenom allt som föreningen behöver tänka på nu när det är dags att installera laddstationer till föreningens medlemmar.

Borättkväll Tema: Fördjupningskväll om upphandling 10/5 – 2021

Vi fördjupar oss i frågor som man ställs inför när det är dags för upphandling; Är det billigare för styrelsen att själva försöka ro projektet i land, eller ska ni ta hjälp av ett proffs? Vad kan hända? Är det så svårt egentligen? Hur gör man en förfrågan från A-Ö? Gäster: Fredric Larsson och Urban Bladin projektledare från DWOQ Project Management.

Borättkväll Tema: Ny styrelse – överlämning och arbetsfördelning 6/5 – 2021

I detta panelsamtal belyser vi vikten av en grundlig överlämning och ansvarsfördelningen i en styrelse. Vi tar upp frågan hur man lyckas få en väl fungerande styrelse som drar åt samma håll och samtidigt har högt i tak vid diskussioner. Elin och Fredrik lyfter frågan om vikten av ordentlig överlämning av föreningens ekonomiska material. Gäster: Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom och tillika mångårig ordförande i brf. Kent Andersson, ordförande i brf Gåshaga Pirar 5. Kent har sedan 1992 suttit i olika brf-styrelser och som stämmoordförande. Fredrik Löhr och Elin Ståhl, båda ekonomer från Storholmen Förvaltning.

Borättkväll Tema: Renovering eller underhåll? 29/4 – 2021

Renovering eller underhåll? Underhåll är viktigt och också hur det görs. Hur undviker vi onödiga renoveringar? Och när är det rätt att göra vad? Hur viktigt är det första intrycket i och runt fastigheten? Hur tänker en potentiell lägenhetsköpare vid första anblicken av en förening, både inne och ute? Hur påverkar det allmänna intrycket föreningens medlemmar? Är det så att vi får ett större engagemang när det är fint runt om oss? Gäster: Roger Sigrén, Garageportexperten Sverige AB André Andersson, Andrés Måleri Anita Ek, Ek & Co Fastighetsförmedling

Borättkväll Tema: Grönt är Skönt, vad är hållbarhet? 22/4 – 2021

Grönt är skönt. Det vet vi alla. Vad som kanske inte är självklart, är hur världen hållbarhetsutmaningen översätts i vår brf-vardag och vad vi kan göra för att bidra. Detta ska vi reda ut under torsdagens Borättkväll. Föreläsare: Mattias Goldmann, hållbarhetschef Sweco Johan Nuder, författare av boken “Bostadsrättsföreningens lilla gröna” Mattias Lindblom, sälj- och marknadsansvarig Vattenfall Incharge Mikael Östlund, BM Luftbehandling Peter Gustavsson, regionschef Stockholm på KTC AB

Borättkväll Tema: Det här bråkar vi om – Störningar i pandemins fotspår! 15/4 – 2021

Borättkvällens experter, juristerna Johanna Kern från Jurideko Fastighetspartner och Eric Rubenson från Bolander & Co. Det finns mycket man kan bråka om i en förening. Problemen kan vara både stora och små, men gemensamt är att de ställer till det för både styrelse och medlemmar. Bråk kring tvättstuga och uteplats är exempel på problem som engagerar både styrelse och medlemmar. Hur ska man hantera den som mår psykiskt dåligt under pandemin? Vad kan styrelsen göra för att motverka olovliga andrahandsuthyrningar?

Borättkväll Tema: Underhållsplan – likviditetsprognos 12/4 – 2021

Hur hänger underhållsplan, likviditetsprognos och budget ihop?

Borättkväll Tema: Stammar – byta, relining eller räcker en spolning för nu? 8/4 – 2021

I en brf ses ofta stambytet som den mest omfattande renoveringen. Ett stambyte påverkar föreningen på flera sätt. Bökigt för medlemmar, stora kostnader för föreningen, långdragna projekt - listan kan göras lång och det är nog därför många ser på sina stammar med fasa när det närmar sig i underhållsplanen Kvällens expertpanel: Gunnar Hansson – Avloppsteknik Svenska AB Anders Byström - Prebad AB Nichlas Lundbäck - Tubus System Ronnie Kilman - Frakka

Borätt Forum Webbinar med Jurideko Fastighetspartner 2020-05-11

Borätt Forum Webbinar i samarbete med Jurideko Fastighetspartner. Ämne: Hyresstöd till hyresgäster i bostadsrättsföreningar. Hur ska föreningen agera och hur ser processen ut för föreningen? Vad är det för regler som gäller, finns det riktlinjer för vilka som kan få stödet? Hur får föreningen tillbaka sina pengar?