AnnonsMiele

EED

Energy, Environment & Digitalisation

Fastighetsbeståndet i Sverige behöver bli mer energisnålt, smartare och ge mindre klimatavtryck.
För bostadsrättsföreningar kan det vara svårt att orientera sig bland alla tekniska lösningar och förslag. Borätt Forum är en hjälpsam guide inom EED – Energy, Environment & Digitalisation. Vi ger information, råd, stöd och praktisk hjälp till föreningar som vill spara pengar, öka komforten, bli klimatsmarta och få nöjdare medlemmar.

Hur Borätt Forum jobbar med EED – Energy, Environment & Digitalisation:

 • Startmöte med bostadsrättsföreningens styrelse då vi tillsammans fattar ett inriktningsbeslut om vilken del av EED som ni vill prioritera
 • Platsbesök, där vi har en genomgång och analys av befintliga system och historisk förbrukning
 • Avstämning, vad vi har funnit och hur vi tänker gå vidare
 • Vi tittar på vilka möjliga åtgärder som finns och bedömer lämplighet samt kostnadseffektivitet
 • Vi presenterar detta för styrelsen i bostadsrättsföreningen och fastställer en prioritetsordning
 • Workshop tillsammans med er
 • Vi genomför arbetet och följer upp och utvärderar

  Vill du veta mer om EED? Kontakta oss idag!


  Nyheter

  Skapa hype kring energispar

  Tvätta sent på kvällen eller natten, engagera föreningens tekniknördar i jakten på energitjuvar och fira de sparade kilowattimmarna, det är några råd från Erik Thornström på branschföreningen Energiföretagen.

  Läs mer:

  En omvandlingsresa med medlemmarna med på tåget

  Från ett eftersatt hus till en ekonomisk fullträff. Det handlar om Brf Lingonet på Hornsgatan i Stockholm som lyckades få med föreningen på en 70 miljoners omvandlingsresa. Det har varit tufft men med hjälp av externa konsulter har de snart nått målet – att halvera sina energikostnader.

  Läs mer:

  Batterier – framtiden väntar runt hörnet

  Batterier, uppkopplade mot en solcellsanläggning, är fortfarande ovanliga i Sverige. Anledningen är enkel, idag är det inte lönsamt för en bostadsrättsförening att investera i batterier jämfört med modellen att sälja och köpa el.

  Läs mer:

  Christer har digitaliserat sitt hem

  Rönningebon Christer Persson kan se hur mycket el och energi hans kyl, frys, tv och spelkonsol förbrukar via ett knapptryck i mobilen. Det har gjort honom mer benägen att vara energisnål och miljömedveten.

  Läs mer:

  Bli en digital brf på en vecka

  Digitalisering är ett hett ämne i Brf-Sverige. Inte bara då det gäller lås, bokningar, belysning utan också el, värme, varmvatten och ventilation. Men hur tar man första steget i den gröna digitala omställningsresan och fortsätter framåt utan snubbla? Rikard Strid, ordförande för KTC menar att det tar mindre än en vecka att vara på god väg mot en digitaliserad och effektivare framtid.

  Läs mer:

  Energibesparande åtgärder lyfte Brf Furan

  Brf Furan i Oxelösund har vunnit flera miljö- och hållbarhetspriser. Trots investeringar på närmare 22 miljoner kr har de inte höjt avgiften på 11 år och har heller inga planer på att göra det.

  Läs mer:

  När varmvattnet försvann i flera dagar var det dags att uppgradera systemet.

  Bättre koll sparar dyr felsökning

  När Brf Luftskeppet i Skarpnäck söder om Stockholm behövde byta ut systemet för värme och varmvatten passade man också på att investera i digital styrning. Tillvaron blev med ens lättare för både medlemmar och styrelse.

  Läs mer:

  Lönsamt att stödja tilläggsisolering av byggnader
  Stöd till tilläggsisolering av byggnader minskar energianvändningen och är samhällsekonomiskt lönsamt. En till två decimeters extra isolering av väggar och tak halverar energiförlusterna och sparar över 2000 GWh energi, visar en rapport från Swedisol.

  Läs mer:

  Att ha digital koll lönar sig
  Många bostadsrättsföreningar kämpar med skenande energikostnader och höga kostnader för drift och förvaltning. Digitalisering kan göra stor skillnad men det gäller att tänka lite bortanför de omedelbara behoven.

  Läs mer: