AnnonsMiele

”Några få platser kvar”

Varmt välkommen till STORA ORDFÖRANDEDAGEN

Tid: 1 december 12:00 – 24:00
Plats: Borätt Forum, Pastellvägen 6, Johanneshov, Stockholm
För vem: ordföranden och styrelsemedlemmar i Sveriges alla brf:er

En spännande, lärorik och inspirerande dag!

Vi slår upp dörrarna till Stora Ordförandedagen i vår egen fina eventlokal på Pastellvägen 6, klockan 12:00 den första december. Vi inleder med en god sopplunch med färskt bröd och dryck.
Därefter väntar en späckad eftermiddag med mingel och föredrag av experter som exempelvis Swedbanks och sparbankernas privatekonom Arturo Arques samt av representanter från framgångsrika brf-styrelser.

Fyra viktiga områden avhandlas under dagen med inledande föredrag och gruppdiskussioner ledda av experter. Brännande aktuella ämnen inom energi, miljö, digitalisering, ekonomi, effektivt styrelsearbete och nya bostadsrättslagen. Våra experter finns på plats hela dagen.

En dag att träffa kollegor, utbyta erfarenheter och kunskaper

Utöver allt annat är det här en dag då ni verkligen har chansen att träffa kollegor, dela erfarenheter, tankar och idéer. Stora Ordförandedagen blir ett brf-forum för en dag.

Program för Stora ordförandedagen

 • 12.00 Sopplunch med gott bröd och dryck
 • 12.55 Fredrik Dansk VD, Borätt Forum hälsar välkomna
 • 13.00 Presentation av Borätt Forums Styrelserapport 2022 med Borätt Forum Styrelsesupport
 • 13.15 Proffsigare styrelsearbete och mer engagemang: Kent Andersson brf Gåshaga Pirar nr 5 samt Joacim Lundberg och Christoffer Apell från brf Glädjen i Malmö och efterföljande diskussion
 • 14.15 Så klarar vi tuffare tider: Arturo Arques och efterföljande diskussion
 • 15.15 Kaffe och kaka
 • 15.30 Så påverkar nya brf-lagen: Borätt Forum Styrelsesupport och efterföljande frågestund.
 • 16.00 Energi, Miljö och Digitalisering – EMD: Urban Bladin och Lars Svingdahl, Borätt Forum Projekt och efterföljande diskussion.
 • 17.30 Filmpremiär: Första avsnittet av Borätt Forums TV-serie Sveriges bästa brf! Det här vill ni inte missa!
 • 17.45 Elisabeth Dansk sammanfattar dagen
 • 18.00 Mingel
 • 18.30 Ett härligt julbord serveras
 • 19.30 Plats på scen för Barbershopgruppen Zero8
 • 20.00 Dans till den bästa musiken från 70–, 80- och 90-talet och mera mingel!

– Vi ser verkligen fram mot att träffa dig och dina kollegor. Vi jobbar för er och driver era frågor. Vi vill träffa så många av er som möjligt och erbjuda er någonting alldeles extra. Ge er unika möjligheter att navigera genom de tuffa tider som väntar.

Vi ses den 1 december!

Elisabeth Dansk, värd för Borätt Forums Stora Ordförandedag
PS. För er som redan anmält er gäller självklart nya uppdaterade programmet, priser och tider.

  Anmälan Stora Styrelsedagen 2023

  Träffa våra partners

  Medverkande

  Värdefulla råd och tips till brf-styrelser
  Den finansiella folkbildaren Arturo Arques, Swedbank och Sparbankernas privatekonom, är på plats. Han är en flitig debattör, bloggare och skribent och syns ofta i både SVT och TV4. Under dagen bjuder han på sina värdefulla tips och råd både då det gäller brf:er eller kapitalförvaltning.

  Proffsigare och effektivare styrelsearbete
  Kent M Andersson, ordförande i Brf Gåshaga Pirar 5 på Lidingö, är en riktig fena på att upprätta effektiva och slagkraftiga agendor. Under Stora Ordförandedagen delar han med sig av sina bästa råd om hur ni får till ett riktigt bra styrelsearbete i er bostadsrättsförening. Kent är inte bara ordförande i sin egen förening utan sitter också som styrelseproffs i 17 olika föreningar från sport- till bolagsstyrelser.

  BRF Glädjen – så får man kö till styrelsen
  En undersökning av PFM Research 2020 visade att uppåt 50 procent av de som
  anmäler sig till styrelsen gör det för att ingen annan vill eller för att de känner sig
  pressade till det. Men det finns faktiskt föreningar där det är precis tvärtom. BRF Glädjens mångårige ordförande Joacim Lundberg samt styrelsekollegan Christoffer Apell berättar om hur det går till att få en kö till styrelsen och medlemmar som aldrig vill flytta från föreningen. Och fixar Sveriges lyxigaste tvättstuga för knappt några pengar alls.

  Zero8
  Zero8 är en Stockholmsbaserad manskör som tar de bästa aspekterna av barbershop-genren och applicerar det på allt annat och vice versa.
  Läs mer på: www.zero8.se

  EMD – Energi, Miljö och Digitalisering

  EMD, energi, miljö & digitalisering av fastigheter är just nu stora utmaningar för landets fastighetsägare och kommer att vara under de närmaste åren.