AnnonsElectrolux Professional AB

Vem bor i din fastighet?

6 dec 2023

På en vanligtvis lugn gata på Söder i Stockholm detonerade en sprängladdning en vinternatt.  Fastigheten fick skador som bostadsrättsföreningen fick hantera.

Den senaste tidens våldsutveckling gör frågan högst relevant – skjutningar och sprängningar har skett mot fastigheter där människor med anknytningar till kriminella nätverk är skrivna.

Helt oskyldiga människor har fått sätta livet till. Därför är det viktigt att hålla koll på vem som är skriven i föreningen. Om någon helt okänd person är skriven på adressen är det viktigt att uppgiften tas bort. Den felaktiga folkbokföringen kan ha kommit till av olika skäl, ibland i bedrägligt syfte. Kriminella nätverk sätter många gånger i system att skriva människor på adresser där de inte bor.

Att vara folkbokförd på fel adress är ett brott som kan ge böter eller fängelse.

Både brf-styrelsen och den enskilda bostadrättsinnehavaren  bör ha koll på vilka som är skrivna på adressen.

För att ta reda på vem som är skriven på en adress är det enklast att kontakta skattemyndigheten.

Privatpersoner kan logga in i tjänsten genom Mina sidor på Skatteverkets webbplats. Det går då att se vilka som är folkbokförda på samma adress som den som loggar in är folkbokförd på. Om något inte stämmer, går det att rapportera in felet och delge Skatteverket den information man har direkt i tjänsten.

3 Kommentarer

  1. Ja, det kan vara bra att kolla vilka uppgifter som finns på de olika söktjänsterna, Mr Koll, Hitta med flera.

Lämna ett svar

Skriv din kommentar!
Skriv ditt namn här